Afscheid nemen van je kind…

…dat overkomt alleen anderen.

Tot het onmogelijke jou overkomt. Hoe machteloos, ontredderd en intens verdrietig kun je je dan voelen.

Als moeder van 3 kinderen kan ik me inleven in wat je moet doormaken als je kind wat overkomt. Volgens mij is er niets ergers, dat je als ouder moet doorstaan. Na dit intens verdriet komt een moment dat je de herinnering aan je kind en aan het afscheid een plaats wilt geven in je leven. Ik wil je helpen om dan met een goed gevoel aan deze periode terug te kunnen denken. Samen met jou een afscheid voor je kind regelen die bij jou en je overleden kind past. Ik wil je laten weten dat je er niet alleen voor staat, dat ik naast je sta in jouw verdriet en al het zakelijke regel, dat nodig is.

Tijd voor alleen zijn of samenzijn

De zakelijke dingen die nu zo haaks op jouw gevoelens staan kun je met een gerust hart aan mij overlaten. Natuurlijk overleggen we samen. Maar wel op een moment dat het jou past. Zodat jij de ruimte hebt om je verdriet te delen met je familie en vrienden. Dat je even rustig kunt gaan zitten naast je overleden kind of je hoofd even leeg kunt maken tijdens een wandeling.

Samen een mooi afscheid organiseren

Maar ik wil ook graag weten wie jouw kind was. Is jouw kindje tijdens de zwangerschap of rondom de bevalling overleden, dan wil ik graag weten wat jouw kindje voor jou betekende. Is jouw kind al wat ouder of jongvolwassen dan wil ik graag weten wie hij of zij was. Tijdens deze gesprekken kunnen we samen kijken hoe we een mooi afscheid kunnen organiseren dat recht doet aan jouw kind en aan jouw herinneringen aan hem of haar.

Herinneringen kleuren de dag van de uitvaart

Zijn er bijvoorbeeld broertjes, zusjes, klasgenoten of vrienden die we bij de uitvaart kunnen betrekken? Had jouw kind een sport of een hobby die belangrijk voor hem of haar was? Door hier over te praten ontstaan er ideeën die ons kunnen helpen om van de dag van de uitvaart een waardevolle herinnering te maken.

‘Op de hinnereis meinimme’

Je staat er niet alleen voor. Deze periode wil ik graag samen met jou ‘op de hinnereis meinimme’. Ik wil je helpen om deze eenmalige kans op het maken van een waardevolle herinnering volledig te benutten. Vanaf het moment van overlijden tot de dag van de uitvaart moet het een week zijn waar je met een goed gevoel aan terug kunt denken. Dat je een goed begin hebt gemaakt met iets dat je kan helpen bij het op gang komen van de rouwverwerking.

Menu