Toon mij uw boekenkast

Dagelijks zie ik hem voorbij schuifelen, achter zijn rollator. De Jack Russel dartelt voor, achter en naast hem. De man achter de rollator heeft altijd tijd voor een praatje, met één oog op het hondje dat blijft snuffelen en rondlopen. De man baalt ervan dat zijn lichaam hem in de steek laat en niet meer zo snel is als vroeger. Zijn hersenen werken nog prima, maar zijn benen kunnen het tempo niet meer bijhouden.

Een gesprek met hem is interessant. Hij kan levendig en tot in detail vertellen over zijn belevenissen en interesses. Vasthoudend, dat is hij ook. Onrecht wordt door hem nog altijd bestreden. En hij is altijd belangstellend.

Hij vertelt ook graag over hoe hij zijn vrouw heeft ontmoet en die altijd zijn famke is gebleven. Vol liefde vertelt hij over haar en nu leeft zij voort in zijn hart.
Ook vertelt hij over zijn vak dat hij zijn leven lang heeft uitgeoefend en dat hem heeft gevormd. Over zijn kinderen en welk pad zij volgen. Hij is altijd nieuwsgierig geweest. Analyseerde alles wat hij las. Hij schreef schematisch de kernwoorden op om zo een goed beeld te krijgen van het onderwerp. En praatte er graag over. Kennis overbrengen is de rode draad in zijn leven.

Die nieuwsgierigheid, het wíllen begrijpen en doorgronden, heeft hem door de tijd heen een mooi leven gegeven. O ja, wel met moeilijk momenten, maar wie heeft die niet?
Hij heeft zo door de jaren heeft zijn eigen verhaal geschreven. Niet letterlijk, maar gebeurtenissen en gemaakte keuzes volgden elkaar op. En als je dan achteromkijkt blijkt zich een verhaal te hebben ontsponnen.

En dat gebeurt bij elk mens. Je kijkt achterom en ziet het verhaal dat van jou is. En door de keuzes die je hebt gemaakt zie je het beeld van jou als mens. Jouw verhaal. Een uniek verhaal. En wat is het een fijn compliment als een ander het een goed verhaal noemt!

Dat verhaal zegt wie je bent. Veel persoonlijker dan de spreekwoordelijke boekenkast die de ander zegt wie jij bent.
Laat je eigen levensverhaal vertellen wie je bent. Op de hinnereis van je leven… Droom, durf, doe en deel.

Ga voor een goed verhaal!

Vorig bericht
Licht uit, spot aan!
Volgend bericht

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu