Over Gretha Postmus

Ruim 26 jaar heb ik bij de Rabobank en de voorgangers Spaar- en Voorschotbank en de Friesland Bank gewerkt. Hier heb ik verschillende functies bekleed en de laatste jaren was ik werkzaam op de afdeling Private Banking. Het persoonlijk contact met de klanten en het regelen van zaken voor de klanten heeft mij altijd enorm aangesproken en heeft gemaakt dat ik met veel plezier bij de bank heb gewerkt. Door verregaande digitalisering kwam er steeds minder contact met de klanten. Dat was voor mij het moment om het roer om te gooien.

Van bankmedewerkster naar uitvaartbegeleiding

Het lijkt wellicht een opmerkelijke carrièreswitch: van het bankwezen naar uitvaartbegeleiding. Toch is de keuze voor mij heel vanzelfsprekend geweest en sluit het goed aan bij mijn persoonlijke eigenschappen. Ik schep veel voldoening in het helpen en steunen van mensen en ben altijd op zoek naar een passende oplossing voor elke situatie. Als bankmedewerker in de huidige maatschappij sta je steeds verder van de klant af: ik moest klanten voor het leeuwendeel aan bankzaken wijzen op de onlinemogelijkheden. Zo wordt het direct contact afgebouwd. Ik wil nog steeds graag dicht bij de mensen staan en helpen. En waar komen de eigenschappen beter tot hun recht dan als Uitvaartbegeleidster.

Opleiding tot uitvaartbegeleidster

In 2015 ben ik begonnen met de opleiding Uitvaartverzorger en Piëteitsvolle Overledenenzorg. Beide opleidingen heb ik bij Docendo succesvol afgerond. Om praktijkkennis op te doen, heb ik stage gelopen bij een mortuarium en meegedraaid met collega-uitvaartverzorgers. Hier heb ik geleerd de uitvaart van A tot Z te regelen.

Over Omdei Uitvaartbegeleiding Surhuisterveen

Ik heb gekozen voor de naam Omdei Uitvaartbegeleiding om uit te drukken dat het om de persoon draait en om de dag van de uitvaart. In het Fries: It draait om dy en om de dei fan de útfeart. Voor mij verwoordt dat volledig de kern van mijn werk en dat is ook precies de invulling die ik er aan wil geven.

Persoonlijk vind ik het erg belangrijk om goede herinneringen te maken. Daar ben je al je hele leven mee bezig. Maar juist óók bij het overlijden van een dierbare, een zo intens ingrijpende gebeurtenis, is het van belang om goede herinneringen te maken. Dit is een periode dat je als nabestaande het gevoel hebt dat je de controle kwijt bent. Er gebeurt van alles en vooral: er moet zoveel geregeld worden in korte tijd. Ik wil hierin tot steun zijn, de controle en het overzicht bewaren en de zorgen uit handen nemen. Het regelwerk waar uw hoofd niet naar staat, regel ik graag voor u.

Ik schakel de juiste partijen in om de dag van de uitvaart tot een waardevolle herinnering te maken.

Menu